Afgelopen jaar is er hard gewerkt om elke maand opnieuw een maandjournaal te maken. Hierin doen directie, artsen en patiënten hun verhaal over de maandelijkse veranderingen en vooruitgangen binnen het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Zo was een van de grootere topics het nieuwe patiëntensysteem, HIX. De overgang naar dit systeem had maandenlang intensieve voorbereiding nodig. Het is één van de grootste overstappen ooit, naar een nieuw systeem.

Bijzondere gebeurtenissen

Eind 2017 maakten we kennis met een nieuw directielid, Joke Boonstra en namen we afscheid van Jaap Verweij. Natuurlijk werd ook dit verwerkt in de maandjournaals en werd er zelfs een extra edit gemaakt naar aanleiding van het vertrek van Jaap. Voor patiënten en medewerkers van het Erasmus Medisch Centrum was het in 2017 ook een een hoop “zoeken”. Zoeken? Ja, zoeken naar een nieuwe route om aan de andere kant van het gebouw te komen. Een extra gebouw, een mooie passage en nieuwe afdelingen zijn gerealiseerd en sinds december opgeleverd. Ook dit was één van de grotere topics.

Licht, camera … Actie!

Als filmploeg en productieteam hebben wij zelf ook het één en het ander meegekregen van de verbouwing. Geregeld kwam het voor dat we voor een afgesloten gang stonden of voor een lift waarop stond “buiten dienst”. Om vervolgens met alle camera-, licht- en geluidsapparatuur weer terug te moeten lopen om een andere route te nemen. Samen met Mamascreen, productiebedrijf en technisch eindverantwoordelijk voor de maandjournaals, zijn er super mooie resultaten gerealiseerd. Helaas is het niet mogelijk om één van de maandjournaals hieronder te plaatsen. Dit hebben we met alle partijen zo afgesproken. Maar deze foto’s laten aardig zien hoe het er aan toe ging achter de schermen.