Project omschrijving

Erasmus Medisch Centrum

Het Erasmus MC is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland. Elk jaar groeit het ziekenhuis. Er zijn steeds meer medische mogelijkheden. Hiervoor zijn de juiste medewerkers nodig. Daarom zoekt het Erasmus MC constant naar nieuw talent. Dit geldt binnen alle vakgebieden en op alle niveaus. Van beveiliger en endoscopie-medewerker tot kaakchirurg en baliemedewerker. Deze keer is er behoefte aan endoscopie-verpleegkundigen. Zij zijn werkzaam op de afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten.

Werken als endoscopie-verpleegkundige

De endoscopie-verpleegkundige werkt altijd samen met een medisch specialist. Samen zorgen zij ervoor dat de cliënt begeleid wordt tijdens het onderzoek dat nodig is. Zij verzorgen inwendige onderzoeken, maar soms zijn er ook operatieve ingrepen nodig. Operaties vinden steeds vaker plaats zonder het daadwerkelijk “open maken” van de cliënt. Het kan hier gaan om het weghalen van kanker in een vroeg stadium. Ook het plaatsen van een stent valt onder de noemer “operatie”.

Krijg jij energie van het onderstaande filmpje? En ben je benieuwd naar andere beroepen binnen het Erasmus MC? Kijk dan hier.