Project Description

Monuta

Monuta is een uitvaartverzorger en uitvaartverzekeraar. Het is hun missie om voor elk individueel een afscheid met een goed gevoel mogelijk te maken. Na het overlijden van naasten, komt er heel wat op u af. Zo moet er bijvoorbeeld in korte tijd een uitvaart geregeld worden. Moneta ondersteunt in dit proces en helpt bij het regelen van de uitvaart, één van de platformen die ondersteuning kan bieden is “Wie Troost Mij”.

Als uitvaartverzorger weet je als geen ander hoe moeilijk nabestaanden het vaak hebben na een overlijden. Soms weten nabestaanden niet waar ze met hun verdriet naar toe moeten en word er verwacht de draad van het leven weer op te pakken. Met het thema ‘Wie Troost Mij’ en het daarbij behorende online platform hoopt Moneta u in deze moeilijke periode troost te bieden en een beetje te helpen het verdriet een plek te geven.

Sylvia

De zus van Sylvia overeed vijf jaar geleden aan de gevolgen van longkanker. Nog geen twee jaar later overlijd haar moeder op een leeftijd van 90 jaar. Net als een aantal anderen deelt zij haar ervaring over deze periode in haar leven. Zo laat Sylvia weten wat haar, in deze moeilijke periode, heeft gesteund en geeft tips aan mensen die het zelfde meemaken op dit moment.

Wilco

Kort na elkaar verliest Wilco zijn ouders. Zijn moeder overlijd in 2005 aan de gevolgen van longkanker en zijn vader, twee jaar later, aan slokdarmkanker. In deze video vertelt Wilco hoe hij terugblikt op deze intensive perioden in zijn leven en wat hem het best heeft geholpen tijdens het rouwproces. Net als de anderen geeft hij een aantal tips die jou kunnen helpen met het rouwproces.

Carmen

Een citaat van Carmen; “De kinderkamer was al klaar maar helaas mocht Josha maar 25 uur leven”. In de video geeft zij, net als Wilco, tips aan haar omgeving en aan de mensen die een zelfde soort verdriet moeten dragen. Ze vertelt wat het overlijden van haar kind met haar deed maar ook op welke manier zij zich het best gesteund en getroost voelde door haar naasten.